Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Андрій Босенко мріє жити повноцінним життям

02.09.2017

На території Донбасу не вщухають бойові дії. Від обстрілів, осколків снарядів страждають мирні жителі, у тому числі люди похилого віку, жінки й маленькі діти. Біда може статися в будь-якій сім’ї, що живе в прифронтовій зоні. Люди щодня ризикують життям і не знають, що трапиться завтра.

Одного разу за крок від смерті опинився школяр із Зугреса Андрій Босенко. Поруч із хлопчиком розірвався снаряд. Андрій разом із друзями знайшов касетну бомбу, після чого прогримів вибух. Двоє друзів Андрія загинули на місці, а його самого осколок поранив у голову. Снарядом хлопчику також посікло руки й ноги. За словами матері Андрія, син дивом залишився в живих.

В Андрія Босенка була діагностована черепно-мозкова травма, три місяці підліток провів у реанімації, де пережив кілька складних операцій. Допомогу в реабілітації дитини надав Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, зробивши все необхідне для порятунку життя Андрія.

«Величезне спасибі Рінату Леонідовичу за те, що врятували нашу дитину! Він був перший, хто надав допомогу й надав нам усі необхідні ліки для операції й лікування. Без цього лікарі б його просто не врятували», – поділилася емоціями мати Андрія, Вікторія Босенко. – Завдяки Рінату Леонідовичу і своєчасно наданим нам лікам дитина вижила».

З дня трагедії минуло майже три роки. Сьогодні Андрій насилу говорить і заново вчиться ходити. Потерпілому хлопцеві життєво необхідні грязьові ванни, масажі й розробка м’язів. Андрій багато займається й дуже хоче повернутися до повноцінного, здорового життя. Для того, щоб прискорити процес відновлення хлопчика, Штаб Ріната Ахметова придбав Андрію путівку в один з оздоровчих санаторіїв у Слов’янську.

«Виправити це для мене в межах програми «Реабілітація поранених дітей» можуть поранені діти з Донецької та Луганської областей. Курс реабілітації, який триває 21 день, проходить в одному з реабілітаційних центрів України. Допомагати постраждалим дітям – одне з головних завдань Гуманітарного штабу, поставлене Рінатом Ахметовим 3 роки тому», – зазначив Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу.