Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Ахметов дає чверть мільйона доларів на навчання дітей загиблих шахтарів у своїй «школі майбутнього»

11.10.2013

Сьогодні, 11 жовтня 2013 року, Григорівська Міжнародна Школа в Донецьку оголосила про початок набору учнів на 2014-2015 навчальний рік. Особливістю школи стане одночасне отримання її випускниками дипломів українського та міжнародного зразка, що дозволить їм продовжувати навчання у провідних вишах України, Європи та США. Одночасно, для дітей, чиї батьки не зможуть оплачувати навчання, будуть виділятися Ахметовські стипендії – фінансувати їх буде власний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України».

Заплановано, що в перший рік Фонд Ахметова забезпечить 20 стипендій на загальну суму понад чверть мільйона доларів. На другий рік буде забезпечено 50 стипендій. До п'ятого року роботи школи заплановано всього 84 Ахметовські стипендії – на суму 192 тисячі доларів. На 2014-2015 навчальний рік стипендії будуть видаватися дітям віком від 9 до 13 років (надалі – до 18 років) із Донецька і Донецької області. Частка стипендіатів складе 25% від кількості набраних учнів цієї вікової категорії. У перший рік роботи школи Ахметовські стипендії Фонд Ріната Ахметова буде видавати дітям загиблих шахтарів.

«Ми вважаємо, що в перший рік роботи Григорівської Міжнародної Школи необхідно допомогти сім'ям, які опинилися у важкій життєвій ситуації. А оскільки Донецьк – шахтарська столиця, то ми прийняли рішення в перший рік видавати стипендії дітям загиблих шахтарів. Думаємо, це буде справедливо», – повідомив директор Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.

За його словами, також будуть виділятися стипендії для дітей з особливими фізичними потребами. У школі створено всі умови для таких дітей, відповідно до європейських стандартів: «У нас є можливості підтримувати інклюзивну освіту. Ми будемо прагнути розвивати і підтримувати таку культуру в навчальних закладах України», – додав Анатолій Заболотний.

Фонд «Розвиток України» буде щорічно вносити побажання щодо кількості стипендіальних місць у школі. Фонд також визначає соціальні групи, представники яких зможуть претендувати на отримання стипендії. Набір дітей на стипендіальні місця здійснює незалежний і прозорий Стипендіальний Комітет, створений на рівні школи. Заявки від охочих вступити на стипендіальні місця будуть прийматися школою.

Стипендіальний Комітет складатиметься з п'яти авторитетних експертів у сфері освіти, як донецьких, так і міжнародних. Наразі до Стипендіального Комітету входять директор школи Решат Аріель (Великобританія) і експерт у сфері міжнародної освіти Бернард Івальді (Швейцарія). Комітет буде повністю сформовано у грудні 2013 року.

Процес відбору дітей на стипендіальні місця буде складатися з 7 етапів: подання заявки та документів; тестування й інтерв'ювання дітей і батьків, за участю представників Стипендіального Комітету. Остаточне рішення буде прийматися Комітетом після розгляду досьє претендентів і особистої співбесіди з ними.

Набір претендентів на отримання Ахметовської стипендії розпочнеться з січня 2014 року. До цього часу докладна інформація про критерії, процес набору і членів Стипендіального Комітету буде доступна на сайті школи www.grigorivska.com.

Прийом документів до Григорівської Міжнародної Школи для всіх охочих розпочнеться 14 жовтня 2013 року. Для вступу до Григорівської Міжнародної Школи дітям необхідно буде пройти тестування й інтерв'ю. З детальною інформацією про процедуру набору можна ознайомитися на сайті і в представницькому офісі школи.  

Довідка про школу:

Григорівська Міжнародна Школа – це приватна школа міжнародного зразка, яка буде вирізнятися посиленим навчанням іноземних мов, сучасним оснащенням, якісною навчальною та спортивною базами. Проект здійснюється за ініціативою СКМ у партнерстві з компанією «Укрінвест».

Кількість робочих місць:                 110

Кількість навчальних місць:                       600 (200 у 2014-2015 навчальному році)

Початок набору студентів:             14 жовтня 2013 року

Відкриття школи:                            1 вересня 2014 року

Сайт школи:                                     www.grigorivska.com