Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

98-а автоколона з продуктами від Штабу Ахметова вже в Донецьку

16.09.2015

Увечері, 16 вересня, у Донецьк прибула автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Це 98-а колона за весь час роботи Штабу, відправлена на Донбас. Допомогу призначено мирним жителям на непідконтрольних територіях.

14 фур завезли в логістичний центр Штабу на стадіоні «Донбас Арена» 280 тонн продуктів. Із цих продуктів волонтери ФК «Шахтар» зберуть 20 тисяч наборів виживання. Кожна одиниця продуктів у наборі буде позначена спеціальним стикером «Благодійна допомога. Не для продажу». Найближчим часом набори розвезуть на пункти видавання на непідконтрольних територіях.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посилання.

Цього тижня у планах Штабу завезти і сформувати 60 тисяч дорослих наборів виживання. 40 тисяч наборів із запланованих вже доставлено на донецький склад. Це допоможе забезпечити постійну роботу всіх стаціонарних пунктів на непідконтрольній території, а також продовжити видавання допомоги мобільними групами волонтерів у місті Сніжне Донецької області.

Станом на 16 вересня 2015 року на Донбасі працює понад 70 стаціонарних пунктів видавання Штабу. Волонтерами видано 4 млн 460 тис. дорослих і 326 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.