Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

97-а автоколона везе продукти від Штабу Ахметова на Донбас

14.09.2015

Вранці, 14 вересня, з Дніпропетровська до Донецька виїхала автоколона Штабу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів на непідконтрольних територіях. Це 97-а колона за весь час роботи Штабу, відправлена на Донбас.


У складі колони 11 великовантажних автомобілів, які везуть 220 тонн продуктів: цукор, борошно, вівсяні пластівці, горох, консерви із сардини, згущене молоко, соняшникову олію, паштет. За підсумками доставляння заплановано сформувати 20 тисяч дорослих наборів виживання.

Автоколона має повний пакет документів, оформлений із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

На сьогодні на непідконтрольних територіях Донбасу працюють усі 32 стаціонарні пункти видавання допомоги від Штабу. Також у Сніжному Донецької області продовжують роботу мобільні бригади волонтерів. Допомогу там вже отримали понад 2700 місцевих жителів пільгових категорій.

Станом на 14 вересня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 439 тис. дорослих і 324 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.