Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

93-я автоколона вже в Донецьку. Тижневий план постачання продуктів виконано.

06.09.2015

Увечері, 6 вересня, на «Донбас Арену» прибула 93-я автоколона Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. 15 великовантажних машин доставили 300 тонн продуктів. Вже завтра волонтери розпочнуть їх розвантажувати й формувати 30 тисяч дорослих наборів виживання.

Ця допомога призначена для жителів не підконтрольних Україні територій Донбасу. Продуктові набори отримають найбільш соціально незахищені категорії — люди похилого віку, інваліди, багатодітні сім’ї тощо.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

Як і було заплановано, Гуманітарний штаб цього тижня доставив на Донбас 123,5 тисячі дорослих і дитячих наборів виживання. Для цього було відправлено 3 автоколони до Донецька і 1 — до Маріуполя.

Станом на 6 вересня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 338 тис. дорослих наборів виживання і 317 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.