Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

91-а автоколона Штабу Ахметова везе продукти на Донбас

02.09.2015

Вранці, 2 вересня, у Донецьк із дніпропетровського складу вирушила автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Це 91-а колона за рік роботи Штабу. Ця допомога призначена населенню на непідконтрольних територіях Донбасу.

21 великовантажний автомобіль везе в Донецьк 420 тонн продуктів: макарони, соняшникову олію, борошно, вівсяні пластівці, крупу, цукор, горох, паштет, консерви із сардини. За підсумками постачання заплановано сформувати 35 тисяч дорослих наборів виживання.

Ця автоколона має повний пакет документів, оформлений із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

На сьогодні на непідконтрольній території відкриті всі 32 стаціонарні пункти видавання допомоги від Штабу Ахметова в 17 містах: Донецьк, Макіївка, Горлівка, Ясинувата, Харцизьк, Шахтарськ, Єнакієве, Моспине, Іловайськ, Зугрес, Кіровське, Докучаєвськ, Комсомольське, Торез, Ровеньки, Свердловськ, Краснодон. Допомогу там отримують 10 пільгових категорій місцевих жителів: люди похилого віку, інваліди, діти-сироти, багатодітні сім’ї, батьки-одинаки та інші.

Станом на 2 вересня 2015 року волонтери Штабу Ріната Ахметова видали 4 млн 255 тис. дорослих наборів виживання і 311 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.