Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

90-річна ветеран із Донбасу: «У війну ми виживали в підпаленому німцями Кременчуці, а зараз доводиться в Донецьку» — ЗМІ

07.05.2015

Напередодні Дня Перемоги журналісти газети «Сегодня» разом із волонтерами Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставили подарункові набори ветеранам Донецька. Вручивши подарунки, вони поговорила з людьми похилого віку про війну — про ту і про нинішню. Повний текст статті публікуємо нижче.

38 тисяч ветеранів Донбасу отримають подарунки від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова

Ветерани Великої Вітчизняної, які живуть у Донецькій і Луганській областях, знову переживають війну — вже другу в їхньому житті. Вони кажуть, що війну 70-річної давнини не можна порівняти з нинішньою — бо ця війна безглузда, а зброя, яка в ній використовується, набагато смертельніша.

У найтяжчий для людей похилого віку час турботу про них узяв на себе Гуманітарний штаб «Допоможемо»: за дорученням Ріната Ахметова, у 68 містах Донбасу учасники війни та бойових дій, інваліди війни, ветерани, яким виповнилося 83 роки й більше, — а це понад 38 тисяч людей, — отримують до Дня Перемоги подарунки від Гумштабу.

Разом із соціальними працівниками Штабу Ріната Ахметова «Сегодня» побувала в гостях у донецьких стареньких, яким у межах адресного доставляння привезли подарунки разом із продуктовими наборами.

На стадіоні «Донбас Арена» нам вручили гарні жовто-білі коробки: у них були гарна чайна чашка й листівка з особистим привітанням від Ріната Ахметова, а також пачка чаю, коробка цукерок і бісквітний рулет, а на додачу — ще й гігієнічний набір (шампунь, туалетне та господарське мило).

Ганна Василівна Стенько, яка живе в Київському районі Донецька, щиро радіє, дістаючи з коробки гостинці. «Із задоволенням вип’ю чайку з цукерками!», — каже жінка, якій нещодавно виповнилося 90 років. 1941 року війна змусила її, 17-річну дівчину, яка пережила Голодомор, працювати на розвантаженні вугілля в депо станції Микитівка в Донецькій області. Все її життя пройшло у праці, а на схилі віку довелося знову згадати, як ховатися від осколків снарядів.

Не забула це і 86-річна Любов Михайлівна Петрова. Ветеран живе в центрі Донецька, і до неї теж заїхали соцпрацівники Гуманітарного штабу з продуктовим набором і подарунком. «Все, що в цій коробці й пакеті, буквально рятує нам життя!, — каже Любов Михайлівна. Вона відразу розкриває коробку цукерок і ставить чайник на вогонь, щоб пригостити волонтерів. — У війну ми виживали в підпаленому німцями Кременчуці, а зараз доводиться виживати в Донецьку. І наше життя залежить від цих продуктових наборів від Гуманітарного штабу, за які ми, старі, щиро вдячні!».

ДЖЕРЕЛО