Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

7-а в серпні автоколона з продуктами від Штабу Ахметова вже в Донецьку

19.08.2015

Увечері, 19 серпня, до Донецька прибула автоколона Штабу Ріната Ахметова.

15 фур доставили в логістичний центр Штабу на «Донбас Арені» 300 тонн продуктів: борошно, вівсяні пластівці, консерви із сардини, горох, цукор, згущене молоко, крупу, олію, паштет. Уже завтра з цих продуктів почнеться формування 30 тисяч дорослих наборів.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд ця автоколона пройшла з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами можна ознайомитися за посиланням.

Це 7-я автоколона з початку серпня. Завдяки безперебійному постачанню продуктів, на непідконтрольній території Донбасу на сьогодні відкрито 32 стаціонарні пункту видавання Гуманітарного штабу. Крім цього допомогу доставляють додому для самотніх людей похилого віку й інвалідів у Донецьку й ще 8 прилеглих містах мобільні бригади волонтерів. За 1 рік роботи Штабу адресну доставку отримали 6 тисяч осіб.

У серпні Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 гуманітарних рейси, і за підсумками поставок у логістичних центрах Донецька й Маріуполя, сформувати 420 тисячі дорослих і 39 тисяч дитячих наборів виживання для мирних жителів Донбасу з обох боків лінії зіткнення.