Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

7-а в липні автоколона з наборами виживання від Штабу Ахметова вже в Донецьку

15.07.2015

Увечері, 15 липня, у логістичний центр Штабу Ріната Ахметова в Донецьку на стадіоні «Донбас Арена» прибула автоколона з продуктами для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних українській владі територіях. Це завершальна колона 22-го Гуманітарного рейсу і 7-а за рахунком у липні.

19 великовантажних автомобілів доставили на донецький склад 380 тонн продуктів. Уже завтра волонтери ФК «Шахтар» розвантажать продукти, наклеять на кожну одиницю спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу», і сформують 35 тисяч наборів виживання.

Митний огляд і всі блокпости на шляху проходження автоколона пройшла з повним пакетом документів, який підтверджує склад гуманітарного вантажу і якість продукції. Також був наявний наказ Міністерства соціальної політики про визнання вантажу гуманітарним. З документами можна ознайомитися на сайті Штабу за посиланням.

Штабу Ріната Ахметова цього тижня, з 14 до 19 липня 2015 року, планує доставити в Донецьк більше 1000 тонн продуктів і сформувати 100 тисяч дорослих наборів виживання і 15 тисяч дитячих. Для цього 14 і 15 липня вже відправлені 2 автоколони, ще 1 запланована на кінець тижня.

До кінця липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 Гуманітарні рейси, які доставлять понад 4900 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 39 тисяч дитячих наборів для мирних жителів у зоні АТО, людей, що залишилися на лінії зіткнення, а також для переселенців, які перебувають у містах Донецької та Луганської областей на підконтрольній українській владі території.

Здійснивши планове інтенсивне постачання наборів виживання в Донецьк на початку липня, Штабу вдалося скоротити дефіцит і поступово відкрити всі 28 пунктів видавання в 14 містах на не підконтрольній українській владі території Донецької області. Сьогодні відкрився останній із закритих пунктів видавання гуманітарної допомоги в Зугресі.