Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

63 автоколони з гуманітарною допомогою вже відправив Штаб Ахметова на Донбас

16.04.2015

За 8 місяців роботи Штаб Ріната Ахметова відправив 63 автоколони і 2028 великовантажних автомобілів із благодійною допомогою старим, інвалідам та іншим пільговим категоріям мирних жителів зони АТО й вимушених переселенців. Для доставляння допомоги було організовано 17 гуманітарних рейсів.

Із 22 серпня 2014 року до 15 квітня 2015 року Гуманітарний штаб видав 2 мільйони 670 тисяч продуктових наборів для найбільш соціально незахищених категорій жителів Донбасу й переселенців, а також 180 тисяч дитячих наборів для малюків до 2-х років.

«Практично щотижня упродовж восьми місяців ми відправляємо гуманітарну допомогу на Донбас. У середньому в одній колоні їде 30 великовантажних автомобілів. Гуманітарна ситуація в Донецьку та містах області, на жаль, стабільно погана. Після блокування доставляння комерційних вантажів із продовольством, ціни на продукти піднялися на 30% вище за середньоукраїнські. А на тлі недоступності соціальних виплат і неможливості оформити перепустку в Україні ситуація для пенсіонерів та соціально незахищених громадян є, дійсно, катастрофічною. Єдиним порятунком у цій ситуації для них є гуманітарна допомога. Саме тому Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує свою роботу. У квітні графік доставляння допомоги ще насиченіший — дві колонні на тиждень», — коментує Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

У квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити мирному населенню Донбасу 500 тисяч наборів для виживання і 30 тисяч дитячих наборів. Для цього упродовж місяця на Донбас вирушать 10 автоколон — 8 до Донецька і 2 колони до Маріуполя. Допомога призначена мирним жителям зони проведення АТО, міст на лінії зіткнення й пільговим категоріям переселенців у підконтрольних українській владі містах.