Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

6 автоколон за 8 днів: Штаб Ахметова продовжує доставляти допомогу на Донбас

07.08.2015

Штаб Ріната Ахметова планує відправити до Донецька 6 автоколон із продуктами упродовж найближчих 8 днів. Ця допомога призначена для мирних жителів Донецької й Луганської областей найбільш уразливих соціальних категорій, які залишаються на не підконтрольній українській владі території.

З 9 до 16 серпня в донецький логістичний центр Штабу на стадіоні «Донбас Арена» заплановано відправити 6 автоколон із понад 1700 тоннами продуктів. За підсумками постачань заплановано сформувати 162 тисячі наборів виживання: 130 тисяч дорослих і 32 тисячі дитячих.

«Ми зберігаємо системність і інтенсивність відправлення гуманітарних вантажів до Донецька. Це дозволяє забезпечувати безперебійну роботу 32 пунктів видавання в 17 містах Донецької та Луганської областей за лінією дотику. Сьогодні в Горлівці ми відкрили ще одні пункт видавання для зручності місцевих жителів. Потреба в допомозі Гумштабу серед мирного населення Донбасу, як і раніше, висока. Сотні тисяч людей похилого віку та інвалідів, які отримують її, знають, що прийшовши наступного разу на пункт, отримають набір виживання знову», — прокоментував Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

До кінця серпня Штаб планує відправити на Донбас 2 гуманітарні рейси, і за підсумками постачання в логістичних центрах Донецька й Маріуполя, сформувати 420 тисяч дорослих і 39 тисяч дитячих наборів виживання для мирних жителів Донбасу.

Станом на 7 серпня 2015 року, Штабом Ріната Ахметова було видано 3 млн 930 тис. дорослих і 285 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.