Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

50 тисяч наборів — найбільше постачання допомоги Донбасу від Гумштабу у вересні

09.09.2015

Увечері, 9 вересня, у Донецьк прибула автоколона Штабу Ріната Ахметова з продуктами для формування 50 тисяч наборів виживання. Це найбільше постачання на Донбас у вересні. Ця допомога призначена населенню на непідконтрольних територіях.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

«Сьогодні Штаб Ріната Ахметова відправив 94-у автоколону з продуктами на Донбас. Із 340 тонн ми сформуємо 50 тисяч наборів виживання для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які доставимо на пункти видавання. Потреба в гуманітарній допомозі на Донбасі залишається високою. У зв’язку з цим Штаб продовжує відправляти від 2 до 4 колон щотижня», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Станом на 9 вересня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 378 тис. дорослих наборів виживання і 320 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.