Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

5 МІЖНАРОДНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-ДИЗАЙНЕРСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ЖИВИ!» - ТЕАТР

29.09.2011

Виконавець - Харківський міський благодійний фонд «Тимур».

Коли: 29 вересня - 10 листопада 2011р. Проект завершено.

Де: м. Харків, с. Оленівка, АР Крим.

Царина: театр.

Чому: Проект залучив  до співпраці художників-графіків, дизайнерів та фахівців театру. Його мета – сформувати творчий і формальний контакт дизайнерів і працівників театрів, таким чином сприяючи створенню візуальних праць спеціально для театру. А саме, театрального плакату, котрий є невід’ємною складовою естетичної складової вистави. Й оскільки в українському театрі нині відчувається брак художників і дизайнерів, проект став кроком до покращення цієї ситуації.

Як вважають автори проекту: «Сьогодні існує проблема модернізації не лише естетики безпосередньо сценічної мови, а й окремих складових загального театрального процесу, зокрема театрального плакату. При насущній необхідності залучення до театру молодих дизайнерів, немає механізму, як це зробити. … А театр сьогодні – це немотивована, чи слабо мотивована сфера діяльності для художника-дизайнера». Відтак, проект спрямовано на створення саме такого механізму – механізму «зустрічі» художника/дизайнера й театру.

Що саме:

  • Проведено 5-й Міжнародного театрально-дизайнерского фестивалю «Живи!», який розпочнеться в Харкові й продовжуватиметься в с.Оленівка, Крим. У рамках фестивалю відбуватимуться як театральні покази, так і творчі майстерні та лабораторії для художників, акторів і режисерів;
  • Створено виставки театральних афіш, виготовлених під час фестивалю.

Повернутись до напрямку ТЕАТР