Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

5 автоколон із гуманітарною допомогою за 7 днів доставив Штаб Ахметова

04.08.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова упродовж 7 днів відправив на Донбас 5 автоколон із продуктами для мирних жителів. Це дозволило забезпечити безперебійне видавання допомоги в усіх пунктах Штабу на не підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей. Щодня там видають понад 20 тисяч наборів виживання для найбільш соціально незахищених категорій населення.

Висока інтенсивність руху автоколон пояснюється необхідністю заповнити запаси продуктових наборів у логістичному центрі на стадіоні «Донбас Арена» в Донецьку після зриву постачання наприкінці липня.

З 27 липня до 2 серпня Штаб відправив до Донецька 5 автоколон із 1900 тоннами продуктів. За підсумками волонтери сформували 160 тисяч наборів виживання.

«Ми відправляємо допомогу на Донбас згідно з єдиним графіком доставляння, розробленим для всіх, зокрема, міжнародних, гуманітарних місій, які надають допомогу мирному населенню за лінією дотику. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова змінив час виїзду автоколон із Дніпропетровська до Донецька. Тепер одна автоколона перебуває в дорозі приблизно 15 годин. Дотримання цього графіка дозволяє нам підтримувати безперебійну роботу пунктів видавання, які тільки на не підконтрольній Україні території видають приблизно 20 тисяч наборів виживання на день», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

На цей момент на не підконтрольній українській владі території Донбасу в 17 містах функціонує 31 пункт видавання допомоги від Штабу Ахметова. Ще понад 40 стаціонарних пунктів відкрито на лінії зіткнення й у містах Донбасу, підконтрольних Україні, де проживають переселенці. У найвіддаленіші населені пункти Донецької області, зокрема, на лінії зіткнення, продукти продовжують доставляти мобільні бригади, які за 2 місяці роботи вже відвідали 100 сіл і маленьких містечок.

За весь час роботи Штабу, із серпня 2014 до липня 2015 року, видано 3 млн 870 тис. дорослих і 281 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.