Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

45 тисяч наборів виживання доставила об’єднана автоколона Гумштаба в Донецьк

19.11.2015

19 листопада до Донецька прибула об’єднана автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Це 124-а зі 125-а колони, відправлені на Донбас за весь час роботи Штабу. У логістичний центр на «Донбас Арені» доставлено 620 тонн продуктів. Вже завтра волонтери візьмуться до розвантаження та формування 45 тисяч дорослих продуктових наборів для мирних жителів непідконтрольних територій.

Удень 31 фура пройшла митний огляд на КПВВ «Новотроїцьке» з повним пакетом супровідних документів, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. З документами можна ознайомитися за посиланням.

Цього тижня Штаб виконав план постачання гумдопомоги на Донбас. З 920 тонн завезених продуктів буде сформовано 75 тисяч наборів виживання. Це дозволить поповнити запаси на стаціонарних пунктах видавання та продовжити виїзди мобільних бригад волонтерів у села й маленькі міста Донецької області, які розташовані поблизу лінії зіткнення.

«Волонтери Штабу Ріната Ахметова доставляють гуманітарну допомогу в так звану «сіру зону», яка утворилася в результаті відведення озброєнь з обох боків лінії зіткнення. Зараз це одне з основних завдань нашої роботи. Продуктова допомога там дуже затребувана, і ми будемо продовжувати її надавати, оскільки жодна інша гуманітарна місія не мала можливості доставити допомогу для населення цих міст», — розповів директор Штабу Олександр Вишняков.

Станом на ранок, 19 листопада 2015 року, Штаб Ріната Ахметова видав 5 млн 390 тис. дорослих і 392 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.