Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

45 тисяч наборів виживання доставлені на «Донбас Арену»

13.09.2015

Увечері, 2 вересня, у Донецьк прибула автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Це 96-а колона за весь час роботи Штабу, відправлена на Донбас. Допомогу призначено мирним жителям на непідконтрольних територіях.

13 фур завезли в логістичний центр Штабу на стадіоні «Донбас Арена» 260 тонн продуктів. Із цих продуктів волонтери ФК «Шахтар» зберуть 45 тисяч наборів виживання. Кожна одиниця продуктів у наборі буде позначена спеціальним стикером «Благодійна допомога. Не для продажу». Найближчим часом набори розвезуть на пункти видавання на непідконтрольній території.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

З урахуванням сьогоднішнього доставляння цього тижня, з 9 до 13 вересня, Штаб Ахметова відправив на Донбас 3 автоколони: 2 — у Донецьк і 1 до Маріуполя. Це 800 тонн продуктів для формування 120 тисяч продуктових наборів.

Станом на 13 вересня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 439 тис. дорослих наборів виживання і 324 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.