Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

416 тисяч наборів видав жителям Донбасу Штаб Ахметова у вересні

06.10.2016

416 110 дорослих і дитячих продуктових наборів доставив мирним жителям Донбасу Штаб Ріната Ахметова у вересні 2016 року.

Упродовж місяця в логістичні центри Донецька й Маріуполя Штаб відправив 216 двадцятитонних фур із продуктами. Оперативно набори виживання доставлялися на пункти видавання.

«Основні одержувачі допомоги Штабу Ріната Ахметова – це люди похилого віку та інваліди. Також допомогу регулярно отримують ще 8 найбільш соціально незахищених категорій, серед яких самотні батьки, члени багатодітних сімей. І в містах, і у віддалених селах їм вкрай складно виживати. Гуманітарний штаб доставляє продукти туди, де вони найбільше потрібні. І поки людям потрібна допомога, Штаб буде продовжувати роботу», – сказала Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

На непідконтрольній території видавання здійснюється у 28 стаціонарних пунктах, а також у віддалених районах області за допомогою мобільних бригад.

«За вересень наші мобільні бригади відвідали понад 50 сіл в Амвросіївському районі, зокрема Благодатне, Ольгинське, Кутейникове, Покровку. Попри на розбиті дороги, ми намагаємося доставити продукти в найменші і найвіддаленіші селища. У багатьох зруйнована інфраструктура, немає роботи. Наших волонтерів зустрічають черзі жителів. Переважно це пенсіонери та мами з маленькими дітьми», – розповів Андрій Санін, керівник логістичного центру Штабу на «Донбас Арені».

Станом на 6 жовтня 2016 року, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 9 млн 928 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.

ИСТОЧНИК