Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

40 тисяч наборів виживання від Штабу Ахметова доставлено в Донецьк

30.07.2015

Увечері, 30 липня, у логістичний центр Штабу Ріната Ахметова на стадіоні «Донбас Арена» в Донецьку прибула ще одна автоколона з продуктами. Ця допомога призначена мирним місцевим жителям Донецької та Луганської областей, які залишаються на не підконтрольній українській владі території.

21 фура доставила на склад 420 тонн продуктів. Упродовж дня волонтери ФК «Шахтар» розвантажать продукти, наклеять на кожну одиницю спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу».

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

Із доставлених сьогодні продуктів буде сформовано 40 тисяч дорослих наборів виживання для найбільш соціально незахищених мирних жителів — старих, сиріт, інвалідів, багатодітних та прийомних сімей та інших.

Ці набори виживання розраховані на місяць життя дорослої людини або дитини. У наборах немає витребеньок і делікатесів. Це найпростіші крупи, макаронні вироби, цукор, борошно, соняшникова олія — все те, що потрібно людині для того, щоб прожити. Оскільки на території, не підконтрольній Україні, люди як і раніше не отримують соціальних виплат, і гуманітарна ситуація, про яку буквально вчора заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, продовжує ускладнюватися», — заявила Римма Філь, координатор Штабу Ріната Ахметова.

У зв’язку з цим Гуманітарний штаб продовжує забезпечувати продуктами харчування мирне населення Донбасу. На сьогодні в 17 містах на не підконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей працює 31 пункт видавання. Ще понад 35 пунктів відкрито на лінії зіткнення й у містах Донбасу, підконтрольних українській владі, де проживають переселенці.

Завдяки налагодженій роботі всіх пунктів у липні волонтери Штабу видали 325 460 дорослих продуктових наборів та 27 500 дитячих наборів з обох боків від лінії зіткнення.

За весь час роботи Штабу, із серпня 2014 року до липня 2015 року, видано 3 млн 800 тис. дорослих і 275 тис. дитячих наборів виживання.