Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

4-а в липні автоколона з наборами виживання від Штабу Ахметова вже в Донецьку

10.07.2015

Увечері, 10 липня, у Донецьк прибула четверта в липні автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають на не підконтрольних українській владі територіях.

16 великовантажних автомобілів доставили в логістичний центр Штабу на стадіоні «Донбас Арена» 320 тонн продуктів.

Уже завтра волонтери ФК «Шахтар» розвантажать продукти, наклеять на кожну одиницю спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу», і сформують 30 тисяч дорослих наборів виживання.

Митний огляд і всі блокпости на шляху проходження автоколона пройшла з повним пакетом документів, який підтверджує склад гуманітарного вантажу і якість продукції. З документами можна ознайомитися на сайті Штабу за посиланням.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує збільшувати інтенсивність постачання продуктів. Цього тижня, із 6 до 11 липня 2015 року, на Донбас планується доставити понад 900 тонн продуктів для формування 65 тисяч дорослих наборів виживання і 22 400 дитячих наборів. Дві колони в Маріуполь і Донецьк вже доставили, ще одна колона планується наприкінці тижня.

Завдяки своєчасному доставлянню на Донбас на початку липня планованого обсягу наборів виживання, Гуманітарному Штабу вдалося скоротити дефіцит на донецькому складі та відновити видавання допомоги у всіх 5 пунктах Макіївки. За перші дні роботи в цьому місті волонтери Штабу Ріната Ахметова видали місцевим мирним жителям пільгових категорій та сім’ям із дітьми до 2-х років понад 11 тисяч наборів виживання. Також другий тиждень триває видавання наборів виживання в 11 пунктах Донецька.

До кінця липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 Гуманітарні рейси, які доставлять понад 4900 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 39 тисяч дитячих наборів для мирних жителів у зоні АТО, людей, що залишилися на лінії зіткнення, а також для переселенців, які перебувають у містах Донецької та Луганської областей на підконтрольній українській владі території.