Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

4-а автоколона Штабу Ахметова з продуктами для мирних жителів Донбасу вже в Донецьку

10.08.2015

Увечері, 10 серпня, до логістичного центру Штабу Ріната Ахметова в Донецьку прибула четверта в серпні автоколона з продуктами для мирних жителів Донбасу. Допомога призначена мирним жителям, які залишаються на не підконтрольній українській владі території.

18 великовантажних автомобілів доставили на «Донбас Арену» 360 тонн продуктів, з яких волонтери сформують 25 тисяч наборів виживання для людей похилого віку, багатодітних та прийомних сімей, інвалідів та інших найбільш вразливих соціальних категорій.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд ця автоколона пройшла з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також є наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами можна ознайомитися за посиланням.

Штаб Ріната Ахметова продовжує інтенсивне постачання гуманітарної допомоги на Донбас. У період із 9 до 16 серпня в донецький логістичний центр буде відправлено 6 автоколон. Це понад 1700 тонн продуктів, із яких заплановано сформувати 162 тисячі наборів виживання: 130 тисяч дорослих і 32 тисячі дитячих.

До кінця серпня Штаб планує відправити на Донбас 2 гуманітарні рейси, і за підсумками постачання в логістичних центрах Донецька й Маріуполя, сформувати 420 тисяч дорослих і 39 тисяч дитячих наборів виживання для мирних жителів Донбасу з обох боків лінії зіткнення.