Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

35 лікарень Луганської області отримали засоби індивідуального захисту від Фонду Ріната Ахметова

03.06.2020

Анастасія Бервенова – фельдшерка бригади швидкої допомоги. Вона розповідає, що через епідемію коронавірусу ця робота стала небезпечною. Для зменшення ризику до кожного виїзду доводиться ретельно готуватися:

– На виклики надягаємо маски. Якщо виклики з температурою, то респіратори і рукавички.

Обов'язкова частина екіпіровки лікарів – захисні костюми. Їх за одну зміну фельдшер, лікар або медсестра може використовувати декілька.

– Велика частина у нас використовується для працівників, які задіяні в двох мобільних бригадах, що створені на базі нашого закладу. Решта – для всіх медпрацівників. Це і фельдшерські пункти, і амбулаторії, лікарі. У будь-який момент до нас може прийти людина з підозрою на коронавірус, – розповідає Зоя Малищенко, головна лікарка Біловодського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Нещодавно в 35 лікарень Луганської області передано 6000 одноразових захисних костюмів і кілька тисяч санiтайзерiв, пульсометрів і приладів для вимірювання рівня насиченості крові киснем. Таку допомогу медичним закладам надали Фонд Ріната Ахметова і банк ПУМБ.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай подякував Фонду Ріната Ахметова і банку ПУМБ за допомогу:

– Наші лікарі будуть захищені і забезпечені, напевно, ліпше за всіх в Україні.

З початку пандемії COVID-19 Фонд Ріната Ахметова і бізнеси групи SCM передали лікарям понад 60 000 наборів захисного одягу і понад 120 000 предметів індивідуального захисту: масок і респіраторів, окулярів і щитків, рукавичок, бахіл і шапочок.

Детальніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, – у нашому спеціальному матеріалі.