Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

30 тисяч жителів віддалених селищ Донецької області отримали допомогу

04.09.2015

Понад 30 тисяч жителів сіл і селищ на не підконтрольній території Донецької області, а також на лінії зіткнення отримали продуктову допомогу від Штабу Ріната Ахметова. Набори виживання туди доставляють бригади мобільного видавання Штабу, починаючи з травня 2015 року. За 3 місяці роботи волонтери відвідали понад 140 населених пунктів.

«На цей момент ми видали допомогу в 7 районах області з обох боків лінії зіткнення. За один виїзд волонтери встигають відвідати до 8 маленьких населених пунктів, де люди похилого віку, інваліди, малозабезпечені та багатодітні сім’ї дуже чекають на нашу допомогу», — розповідає Євгенія Рзаєва, керівник відділу дистрибуції Штабу Ріната Ахметова.

Декілька разів на тиждень бригади виїжджають у селища й села, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання. Це дозволяє допомогти максимальній кількості людей, які залишаються «відрізаними від цивілізації», без соціальних виплат, роботи й можливості виїхати. Особливу увагу приділяємо жителям на лінії зіткнення, де до всього періодично посилюються бойові дії. Продуктові набори отримує населення 10 пільгових категорій, затверджених Штабом, і сім’ї-переселенці (на мирній території). Пенсіонери, інваліди та малозабезпечені — основні одержувачі допомоги.

Всього на лінії зіткнення продукти отримали 18400 осіб у Ясинуватському, Волноваському, Артемівському, Дзержинському районах.

На не підконтрольній Україні території Донецької області «мобільну» допомогу отримали 13 192 жителі населених пунктів Амвросіївського, Тельманівського та Шахтарського районів.

«Мобільні бригади Штабу вже відвідали понад 140 маленьких міст, сіл і селищ Донецької області, куди не доїжджає жодна інша гуманітарна місія. У вересні ми й далі доставляємо допомогу на лінії зіткнення, і збільшуємо кількість видаваних наборів виживання», — додала Євгенія Рзаєва.