Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

3 700 кілометрів: Як доставляють гумдопомогу в Амвросіївський район?

24.05.2016

79 сіл Амвросіївського району отримали гуманітарну допомогу від Штабу Ріната Ахметова у квітні-травні 2016 року. «Мобільні» волонтери доставили і видали 6 389 продуктових наборів. Допомогу отримали найбільш соціально-незахищені категорії мирних жителів — люди похилого віку, інваліди, батьки-одинаки тощо.

«Для того, щоб доставити допомогу в усі сільські та селищні ради Амвросіївського району, наші волонтери проїхали майже чотири тисячі кілометрів. Працюючи в сільському Донбасі, ми фіксуємо нагальну потребу в гуманітарної допомоги, адже ці регіони не розпещені увагою гуманітарних місій. Тому селяни щиро радіють одержуваній допомозі від Ріната Ахметова і простій людській увазі», — розповідає Андрій Санін, керівник донецького логістичного центру Штабу на «Донбас Арені».

В Амвросіївський район Гуманітарний штаб доставляє допомогу вже рік. За цей час волонтери видали місцевим жителям приблизно 12 тисяч продуктових наборів.

«Робота у форматі мобільних бригад показала свою ефективність. Ми продовжимо доставляти допомогу найбільш нужденним. До кінця травня плануємо відвідати ще низку сіл Тельманівського району. А наші плани роботи на червень найближчим часом будуть опубліковані на сайті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова», — повідомив Андрій Санін.

Проект мобільних бригад Гуманітарного штабу було запущено у травні 2015 року. Мобільне доставляння продуктів дозволяє надати допомогу людям у «сірій зоні», а також у віддалених селах на непідконтрольній території, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання.

Всього за час роботи мобільні бригади видали понад 142 тисячі продуктових наборів. Станом на 24 травня 2016 року Штаб Ріната Ахметова видав 8 млн 195 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.