Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

200-а автоколона Штабу Ахметова з гуманітарною допомогою їде на Донбас

15.05.2016

Вранці, 15 травня, з Дніпропетровська до Донецька виїхала ювілейна автоколона Штабу Ріната Ахметова з гуманітарною допомогою. Це 200-а колона, відправлена на Донбас за весь час роботи Штабу.

Через закриття КПВВ «Новотроїцьке» 29 фур із гуманітарним вантажем змушені їхати через пункт пропуску в Зайцевому. У зв’язку зі складною схемою проходження КПВВ, сьогодні колона великовантажних автомобілів Штабу залишиться на ніч у Артемівську. Завтра вранці з необхідним пакетом супровідних документів вона почне проходження митного та фіскального огляду на КПВВ «Зайцеве», після чого продовжить свій шлях до Донецька. За планом у логістичний центр на «Донбас Арені» буде доставлено 380 тонн продуктів.

Як відомо, у п’ятницю через перебої з доставлянням гумдопомоги пункти видавання Штабу Ріната Ахметова на непідконтрольній території частково зупинили роботу після видавання залишків на складах. Відправка колон 12 і 13 травня до Донецька через пункти пропуску в Мар’їнці та Зайцевому допомогла поповнити запаси на «Донбас Арені». Всі вихідні волонтери Штабу формували набори виживання з доставлених продуктів. Штаб Ріната Ахметова робить усе можливе, щоб із понеділка відкрити всі пункти і видавати допомогу у штатному режимі.