Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

200-а автоколона Штабу Ахметова на Донбас: почався митний огляд гумвантажу

16.05.2016

Вдень, 16 травня, на КПВВ «Зайцеве» почався митний огляд 200-ї автоколони Штабу Ріната Ахметова, яка везе гуманітарну допомогу до Донецька.

«У 200-й колоні 50 фур із продуктами. Після закриття КПВВ «Новотроїцьке» ми були змушені перетинати лінію дотику через пункт пропуску в Зайцевому. Через нову і складну схему проходження КПВВ колона була розділена на дві частини. З Дніпропетровська машини вирушали 15 і 16 травня, перша частина залишалася на ночівлю в Артемівську. Ми вибудовуємо такий графік, насамперед, дбаючи про людей, які теж проходять пункти пропуску. Щоб не блокувати їм дорогу десятками фур і не наражати на небезпеку під час перетину лінії зіткнення», – прокоментував Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу.

Заплановано, що сьогодні упродовж дня всі машини пройдуть митний і фіскальний огляд, і продовжать шлях до Донецька. 200-а автоколона везе в логістичний центр на «Донбас Арені» 1000 тонн продуктів. Весь вантаж має необхідні супровідні документи й сертифікати якості продукції. Після прибуття з нього буде сформовано 80 тисяч наборів виживання для мирних жителів непідконтрольної території.

За весь час роботи Штаб Ріната Ахметова відправив на Донбас 200 автоколон із 4703 фур. Вони доставили в логістичні центри Донецька й Маріуполя 94 тисячі тонн продуктів. Такі обсяги доставляння дозволили видавати допомогу у 507 населених пунктах і районах Донбасу. З них 425 сіл у «сірій зоні», на самій лінії зіткнення й у віддалених районах непідконтрольної території відвідали мобільні бригади волонтерів. За весь період Штаб видав уже понад 8 млн наборів виживання.