Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

20 тисяч наборів виживання від Штабу Ахметова для мирних жителів Донбасу доставлено в Донецьк

09.08.2015

Увечері, 9 серпня, у Донецьк прибула автоколона Штабу Ріната Ахметова з продуктами для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які залишаються на не підконтрольній українській владі території.

16 великовантажних автомобілів доставили в логістичний центр Штабу на стадіоні «Донбас Арена» 320 тонн продуктів: крупу, олію, борошно, горох, цукор, вівсяні пластівці, паштет, консерви із сардини. Найближчим часом волонтери ФК «Шахтар» розвантажать продукти, наклеять на кожну одиницю спеціальний стикер «Благодійна допомога. Не для продажу». За підсумками постачання буде сформовано 20 тисяч дорослих наборів виживання для мирних жителів пільгових категорій — старих, багатодітних та прийомних сімей, інвалідів та інших.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд ця автоколона пройшла з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також є наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

Штаб Ріната Ахметова продовжує інтенсивне постачання гуманітарної допомоги на Донбас. Упродовж наступних 8 днів у донецький логістичний центр буде відправлено 6 автоколон. Це понад 1700 тонн продуктів, із яких заплановано сформувати 162 тисячі наборів виживання: 130 тисяч дорослих і 32 тисячі дитячих.

До кінця серпня Штаб планує відправити на Донбас 2 гуманітарні рейси, і за підсумками постачання в логістичних центрах Донецька й Маріуполя, сформувати 420 тисяч дорослих і 39 тисяч дитячих наборів виживання для мирних жителів Донбасу з обох боків лінії зіткнення.