Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

16 і 17 квітня відбулася зустріч регіональних координаторів в рамках реалізації Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні»

22.04.2013

16 і 17 квітня у Києві відбулася зустріч регіональних координаторів в рамках реалізації Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» з метою визначення завдань та розподілу відповідальності учасників Програми контролю за туберкульозом.

У заході взяли участь представники:

  • Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань;
  • «Українського центру з контролю за соціально небезпечними захворюваннями»;
  • фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»;
  • організацій-субреципієнтів за грантом 9 раунду Глобального фонду (МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ / СНІД в Україні», PATH, Товариства Червоного Хреста України);
  • проекту USAID «Системи покращеного доступу до лікарських засобів та фармацевтичних послуг»;
  • регіональні координатори Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні».

На зустрічі були розглянуті результати впровадження І фази Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» за 2011-2012 рр., визначено пріоритети і стратегія роботи з впровадження програми з протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 рр. – була озвучена роль фонду Ріната Ахметова в боротьбі з туберкульозом в 2013-2016 рр. і представлена ​​структура, стратегічний розвиток і функції «Українського центру з контролю за соціально небезпечними захворюваннями».

На заході також відбулося обговорення і рішення деяких поточних питань – плани і завдання реалізації Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» за компонентом «лабораторна діагностика», порядок направлення пацієнтів на лабораторну діагностику, розглянуто результати моніторингових візитів в регіони, впровадження та роботи електронного реєстру хворих на туберкульоз, звіти з організації лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз, розвиток Національного тренінгового центру з боротьби з туберкульозом тощо.

З презентаціями можна ознайомитись нижче за посиланнями:

  • Наталія Миколаївна Нізова, директор «Українського центру з контролю за соціально- небезпечними захворюваннями», - презентація «Центр по контролю за соціально-небезпечними хворобами – новий Основний реципієнт на 2 фазу гранту 9-го раунду Глобального фонду».
  • Марія Маковецька, керівник відділу адвокації, комунікації та соціальної мобілізації Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», - презентація «Звіт фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» за результатами впровадження І фази Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» (11.01.2011 р. - 31.12.2012 р.)».