Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

123,5 тисячі наборів виживання упродовж тижня – план постачання Штабу Ахметова на Донбас

01.09.2015

Цього тижня, з 1 до 6 вересня 2015 року, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 4 автоколони з продуктами для мирних жителів. У планах Штабу доставити і сформувати 120 тисяч дорослих і 3,5 тисячі дитячих наборів.

«Штаб продовжує відправляти на Донбас від 2-х до 4-х автоколон на тиждень. Це можливо завдяки злагодженій роботі з постачальниками продуктів і перевізниками, які надають нам фури. Перша автоколона із запланованих цього тижня вже сьогодні вирушила до Маріуполя. Такий темп і своєчасність постачання дозволять нам продовжувати безперебійно видавати продукти у стаціонарних пунктах у Донецькій і Луганській областях, а також «мобільно» доставляти допомогу в села на лінії зіткнення», – прокоментував Григорій Колдунов, директор Штабу Ріната Ахметова.

На сьогодні на Донбасі з обох боків лінії зіткнення відкрито понад 85 стаціонарних пунктів видавання допомоги від Гуманітарного штабу. Продукти можуть отримати 11 пільгових категорій місцевих жителів (непідконтрольні території й лінія дотику) і вимушених переселенців (підконтрольні території).

Станом на 1 вересня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 232 тис. дорослих наборів виживання і 310,5 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.