Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

12 мільйонів наборів виживання для мирних жителів Донбасу

09.02.2018

Станом на 9 лютого 2018 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 12 мільйонів продуктових наборів мирним жителям Донецької та Луганської областей з обох боків лінії зіткнення.

За три з половиною роки роботи Штаб відправив на Донбас 131 тисячу тонн продуктів і створив свій унікальний механізм доставляння та перевіряння якості гуманітарної допомоги: від закупівлі товарів до вручення пакета з набором виживання особисто в руки одержувача. Крім того, Штаб постійно відстежує відгуки одержувачів про якість продуктів.

«Всі продукти, призначені для мирних жителів Донбасу, проходять 5-етапну перевірку якості, включно з лабораторними дослідженнями та контролем умов зберігання і перевезення, – розповідає Роман Рубченко, директор Фонду Ріната Ахметова. – Штаб організував стаціонарні пункти видавання, де люди отримують продуктові набори. Також працюють бригади мобільних волонтерів, які регулярно доставляють допомогу в прифронтові села та селища. Туди, де рідко бувають інші місії, де людям ні на кого більше сподіватися. Для багатьох з них допомога Гуманітарного штабу стала єдиною можливістю уникнути голоду».

Лише в лютому мобільні волонтери доставлять продукти для 45 населених пунктів «сірої зони». Вони призначені для найбільш нужденних: людей похилого віку, дітей, інвалідів, багатодітних сімей, батьків-одинаків.

Детальніше про видавання гуманітарної допомоги можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Гуманітарного штабу Ріната Ахметова 0-800-509-001.