Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

12-14 листопада в Донецьку відбувся тренінг для лікарів первинної ланки Ясинуватського району, Донецька та Ясинуватої

23.11.2012

12-14 листопада 2012 р. у тренінговому центрі Інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся тренінг «Ведення випадку туберкульозу в загальній лікувальній мережі в Україні» для 16 сімейних лікарів та лікарів терапевтів з Ясинуватського району, міст Донецька та Ясинуватої.
 
Тренінг проведено в рамках проекту «Туберкульоз змінився – чи змінились ми?!» за фінансової підтримки Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні».
 
Цей захід проводився в партнерстві з кафедрою фтизіатрії та пульмонології Донецького національного медичного університету ім. М. Горького. Висловлюємо щиру подяку тренерам Обуховій Н.В. та Тищенко О.В. – асистентам кафедри за професіональну та яскраву тренерську роботу, завідувачу кафедри – Лєпшіній С.М., проректору Інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Волобуєвій Т.Б. за підтримку в проведенні тренінгу.
 
Учасники тренінгу ознайомились із методами виявлення та діагностики туберкульозу, принципами та методами лікування і профілактики цього захворювання, особливостями туберкульозу у ВІЛ-інфікованих,вдосконалили навички заповнення медичної документації, формулювання діагнозу туберкульозу, відпрацювали алгоритм дій при зупиненні лікування хворими, розглянули питання організації контрольованого лікування туберкульозу в умовах загальної лікувальної мережі. А головне – ще раз повторили і відпрацювали алгоритм виявлення туберкульозу в закладах первинної ланки, з яким в цьому районі були певні проблеми.
 
Сподіваємось, що знання та навички, які отримали лікарі, допоможуть їм у повсякденній роботі, а також приведуть до підвищення показників своєчасного виявлення туберкульозу та ефективності лікування туберкульозу на амбулаторному етапі.