Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

115 тисяч наборів виживання — тижневий план постачання Штабу Ріната Ахметова в Донецьк

14.07.2015

Цього тижня, з 14 до 19 липня 2015 року, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 3 автоколони з продуктами для найбільш соціально незахищених категорій мирних жителів, які перебувають на не підконтрольній українській владі території. У планах Штабу доставити і сформувати 100 тисяч дорослих наборів виживання і 15 тисяч дитячих.

«Штаб Ріната Ахметова зберігає високу інтенсивність поставок у Донецьк, незважаючи на те, що одна автоколона перебуває в дорозі більше 12 годин. Більше 4 годин із цього часу йде на перевірку вантажу й документації на блокпостах. Цього тижня у планах завезти понад 1000 тонн продуктів. Для доставляння такого обсягу допомоги знадобиться більше 50 великовантажних автомобілів. Перша автоколона із запланованих вирушила в логістичний центр на «Донбас Арені» вже сьогодні. Такий темп і своєчасність постачання дозволить нам продовжувати видавання допомоги в усіх пунктах Донецької області на не підконтрольній українській владі території», — розповів керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Олександр Вишняков.

До кінця липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 Гуманітарні рейси, які доставлять понад 4900 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 39 тисяч дитячих наборів для мирних жителів у зоні АТО, людей, що залишилися на лінії зіткнення, а також для переселенців, які перебувають у містах Донецької та Луганської областей на підконтрольній українській владі території.

Нагадаємо, з причини закриття блокпоста в Кураховому і труднощі з перетином лінії зіткнення гуманітарними місіями в червні 2015 року, графік планових поставок продуктів для самих соціально незахищених категорій мирного населення за лінію дотику від Штабу Ріната Ахметова було зірвано.

Відправивши в Донецьк на початку 5 липня автоколон зі 147 тисячами наборів виживання, Штабу вдалося скоротити дефіцит і поступово відкрити всі пункти видавання в Донецьку й Макіївці. Сьогодні, 14 липня, відновили роботу пункти в ще 11 містах на не підконтрольній Україні території Донецької області, крім пункту в Зугресі, який буде відкритий 15 липня.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова із серпня 2014 року забезпечує наборами виживання мирних жителів Донецької й Луганської областей і вимушених переселенців із Донбасу. Станом на 13 липня 2015 року волонтери Штабу видали 3 млн 576 тисяч дорослих і 256 тисяч дитячих наборів виживання.