Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

105-а автоколона з гуманітарною допомогою від Штабу Ахметова вирушила на Донбас

04.10.2015

Вранці, 4 жовтня, з Дніпропетровська до Донецька вирушила автоколона з гуманітарною допомогою від Штабу Ахметова. Це 105-а автоколона, відправлена на Донбас, за весь час роботи Штабу. Допомога призначена мирним жителям на непідконтрольних територіях.

22 великовантажні автомобілі везуть у логістичний центр Штабу на стадіоні «Донбас Арена» 440 тонн продуктів. вівсяні пластівці, консерви із сардини, борошно, горох, цукор, крупу, соняшникову олію, згущене молоко, дитячі овочеві та фруктові пюре, дитячі суміші. За підсумками доставляння з цих продуктів заплановано сформувати 30 тисяч дорослих і 10 тисяч дитячих наборів виживання.

Автоколона має повний пакет документів, оформлений із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, та підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним.

Із супровідними документами автоколона пройде всі блокпости на шляху проходження й залишиться на ніч в одному з населених пунктів під Волновахою. Завтра вранці машини пройдуть митний огляд на КПП «Бугас» і продовжать шлях до Донецька.

Станом на 4 жовтня 2015 року Штаб Ріната Ахметова видав 4 млн 741 тис. дорослих і 348 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.