Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

101-а автоколона Штабу Ахметова доставила на Донбас 35 тисяч продуктових наборів

22.09.2015

Увечері, 22 вересня, у Донецьк прибула автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Це 101-а автоколона, відправлена на Донбас, за весь час роботи Штабу. Допомогу призначено мирним жителям на непідконтрольних територіях.

На донецький склад доставлено 320 тонн продуктів: борошно, вівсяні пластівці, макарони, згущене молоко, паштет, соняшникову олію, горох, цукор, консерви із сардини. Вже завтра волонтери розпочнуть формування 35 тисяч дорослих наборів виживання.

Всі блокпости на шляху прямування та митний огляд автомобілі пройшли з повним пакетом документів, оформленим із дотриманням усіх норм і процедур, згідно з чинним законодавством України, що підтверджує склад вантажу і якість продукції. Також наявний наказ Міністерства соціальної політики України про визнання вантажу гуманітарним. Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

На сьогодні на не підконтрольній території відкрито всі 32 стаціонарні пункти видавання Штабу в 17 містах. Також продовжує роботу мобільна бригада волонтерів у місті Сніжне Донецької області. Там гуманітарну допомогу вже отримали 5506 місцевих жителів пільгових категорій.

Станом на 22 вересня 2015 року волонтери Гуманітарного Штабу видали 4 млн 541 тис. дорослих і 332 тис. дитячих наборів з обох боків лінії зіткнення.