Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

100-а автоколона пройшла митницю і їде на «Донбас Арену»

21.09.2015

100-а автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова пройшла митний огляд на КПП «Бугас», поблизу Волновахи, і прямує до Донецька. Колона везе 420 тонн продуктів для формування продуктових наборів, які роздадуть жителям непідконтрольних територій Донбасу.

«Після закриття КПП у Кураховому, понад 3 місяці ми проходимо митний огляд у Волновасі. Зараз 1 автоколона в Донецьк, що складається з 10–20 машин, перебуває в дорозі приблизно 12 годин, з яких до 3 годин займає митна перевірка. Кожна автоколона має необхідний пакет супровідних документів, включно із сертифікатами якості продукції та наказами Мінсоцполітики про визнання вантажу гуманітарним», — прокоментував Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

За час роботи Штабу через труднощі з перетином лінії зіткнення й обстріли неодноразово змінювалися механізми доставляння гуманітарного вантажу. У Донецьк, наприклад, маршрути прямування змінювалися тричі. Гуманітарний штаб розробив графік проходження митного огляду, який дозволяє відправляти автоколони до 4 разів на тиждень, і зберігати необхідний запас наборів на складах. Щомісяця допомогу від Штабу отримують 500 тисяч людей.

Нагадаємо, 100-а автоколона Штабу Ріната Ахметова вирушила з Дніпропетровська на Донбас сьогодні о 7:00. 21 фура везе в логістичний центр на стадіоні «Донбас Арена» продукти для формування 50 тисяч наборів виживання.