Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

1 вересня: Фонд Ахметова відвідав дитячий будинок сімейного типу Ставцевих

01.09.2016

Команда Фонду Ріната Ахметова побувала в гостях у дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) Ставцевих. Директор Олександр Вишняков та керівник програми «Сирітству – ні!» Євгенія Рзаєва привітали дітей-переселенців із Донецька з Днем знань і вручили подарунки – ноутбуки та канцелярські набори. Тепер вихованці ДБСТ зможуть почати навчальний рік з усім необхідним.

«Турбота про дітей завжди була й залишається в пріоритеті для Ріната Ахметова, засновника Фонду. Зараз у межах Гуманітарного штабу наша основна мета – допомога жителям Донбасу, які постраждали від війни. Водночас ми приділяємо увагу й мирному проекту «Сирітству – ні!». Ваша сім’я – приклад для багатьох. Ви вкладаєте час, сили й душу в кожну дитину. Дякую за цей неоціненний вклад у життя дітей», – сказав під час зустрічі Олександр Вишняков.

У ДБСТ вимушених переселенців із Донецька Оксани й Сергія Ставцева виховуються п’ятеро прийомних дітей, молодшій – 13 років. Своїх рідних дітей у подружньої пари троє. Нещодавно родина справила новосілля. Тепер вони живуть у новому просторому будинку в Борисполі. А 1 вересня шестеро дітей Ставцевих пішли в нову школу. Цього дня їх провідали співробітники Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Діти з цікавістю розглядали привезені подарунки, ділилися враженнями про школу, і розповідали гостям, як дружно вони живуть у своїй родині.

«Подарунки супер. Ноутбуки зараз дітям просто необхідні. Це те, що ми не можемо зробити для них зараз. У них був один комп’ютер на всіх. А зошити, ручки, лінійки – все це обов’язково стане в пригоді в навчанні. Від щирого серця вдячні», – сказав Сергій Ставцев.

Оксана з вдячністю зазначила, що дитячим будинкам сімейного типу Фонд Ріната Ахметова завжди приділяв велику увагу: дітей часто запрошували на свята на «Донбас Арені», допомагали з лікуванням і оздоровленням. Кожен момент діти згадують із радістю й сумом одночасно, а також із надією, що в майбутньому вони все ж побачать мирний Донецьк.

Довідка. Фонд Ріната Ахметова підтримує дітей-сиріт ось уже вісім років. За цей час у межах проекту «Сирітству – ні!» 8 140 дітей-сиріт знайшли нові сім’ї, зокрема було створено 41 ДБСТ. У 2016 році запущено новий проект «Наставництво», завдяки якому сироти-підлітки зможуть спертися на дорослих друзів-наставників і знайти свій шлях у житті.