Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

04.12.2014 Гуманітарний Штаб Ахметова відправить дітям Донбасу 285 тис. новорічних подарунків

04.12.2014

285 тис. новорічних подарунків, за рішенням Ріната Ахметова, отримають діти Донецької та Луганської областей. Солодощі та сувеніри роздадуть у містах у зоні АТО. Про це повідомила координатор Гуманітарного Штабу Римма Філь під час прес-конференції. «Це будуть міста, що розташовані в зоні АТО: Донецьк, Макіївка, Єнакієве, Ясинувата, Шахтарськ, Харцизьк, Іловайськ, Моспине, Докучаєвськ, Старобешеве, Комсомольське, Сніжне, Миронівка, Кіровське, Горлівка, Торез, Зугрес, Жданівка, Ровеньки, Краснодон, Свердловськ, Сєвєродонецьк», — повідомила Римма Філь.

За її словами, набори з подарунками для дітей будуть ділитися на 2 категорії — для найменших (з народження й до 6 років) і для дітей старшого віку (до 17 років). У наборах будуть солодощі, малюки отримають маленькі м’ячики від ФК «Шахтар», а старші — шапочки та шарфики від улюбленої команди. Крім цього, до набору входять вітальна листівка й новорічний календар. Гуманітарна мапа показала, наскільки складною є ситуація в Донбасі із продуктами харчування. Багато батьків не можуть дозволити собі купити дітям солодощі. «Дуже сподіваємося, що ці подарунки, солодощі принесуть трохи радості в ці страшні воєнні будні, у те, що відчувають діти в Луганській та Донецькій областях. Сподіваємося, що всі побажання, які будуть згадувати діти, а найголовніше — побажання миру, обов’язково збудуться наступного року», — підкреслила Римма Філь.

Почати видати подарунки Гуманітарний штаб планує із дня Святого Миколая, солодощі та сувеніри зможуть отримати діти до 17 років включно.