Горячая линия 0800509001
ru
ru

Інструкції для майбутніх батьків: Фонд Ріната Ахметова створив довідник з влаштування дітей у сім'ю 

20.04.2023

Як зважити свої сили на те, щоб прийняти дитину у сім'ю? Як майбутнім батькам уникнути зайвих очікувань та розчарувань і отримати корисні знання на кожному кроці до дитини? Що варто врахувати у влаштуванні дітей до родин під час війни? 

На ці та інші важливі питання відповідає  довідник «Кроки до дитини», створений Фондом Ріната Ахметова на прохання майбутніх батьків. Це зручний невеликий гід з влаштування дитини в сім’ю. Він буде корисним як для людей, які мріють взяти дитину в свою родину, так і для фахівців, дотичних до протидії сирітства. 

Скачати довідник безкоштовно можна за посиланням на сайті Фонду (формат PDF): https://bit.ly/kroky_do_dytynu

Завдяки програмі «Рінат Ахметов — Дітям. Сирітству — ні!» приблизно 10 тисяч дітей з інтернатних установ вже знайшли собі нові сім’ї. При створенні довідника ми врахували цей досвід і скористалися допомогою провідних фахівців соціальної сфери України. 

Довідник містить найважливішу інформацію щодо влаштування дитини під опіку, на усиновлення, у прийомну сім’ю або в дитячий будинок сімейного типу. Для майбутніх батьків він стане «кишеньковим» помічником на кожному з кроків до дитини, а для соціальних працівників буде допомогою у роботі. 

600 друкованих примірників довідника будуть надіслані в обласні служби у справах дітей та центри соціальних служб. Дізнайтеся більше за посиланням.