Горячая линия 0800509001
ru
ru

«Будьте голосами дітей»: як пройшов тренінг «Робота з сім’ями в складних життєвих ситуаціях: допомогти, не можна забирати»

31.01.2024

Сьогодні, 31 січня, пройшов онлайн-тренінг на тему «Робота з сім’ями в складних життєвих ситуаціях: допомогти, не можна забирати», організований програмою «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!».

Тренінг відвідали 465 учасників, серед яких були працівники соціальної сфери, батьки-вихователі ДБСТ, усиновителі, опікуни та прийомні батьки.

В існуючих нині в Україні соціально-економічних умовах значна кількість українських сімей перебуває у складних життєвих обставинах. Тому раннє виявлення родин, які потребують сторонньої допомоги щодо виховання дітей, своєчасне виявлення проблем та надання відповідної якісної допомоги, є профілактикою сімейного неблагополуччя та уникнення відбирання дітей від батьків.

Тренер заходу – психологиня, очільниця відділу Київського міського центру соціальних служб, експертка БО «Фонд Ріната Ахметова» Любов Лоріашвілі детально розповіла, які бувають складні життєві обставини; як працювати з сім'єю, яка опинилася у складній життєвій ситуації; як оцінити потреби дитини та ресурс батьків; який комплекс заходів надає соціальний супровід сім’ї, яка перебуває у важкому становищі. Також під час вебінару фахівчиня відповідала на численні запитання учасників.

Наприкінці заходу Любов Лоріашвілі підкреслила, що робота фахівців соціальної сфери є досить складною й наголосила, що їм необхідно «бути голосами дітей» і намагатися завжди допомогти родинам, які опинилися в скрутному становищі, навчити їх самостійно й успішно вирішувати свої проблеми, які можуть призвести до вилучення дітей від батьків.

Після проходження тренінгу учасники отримали електронний сертифікат слухача. А ще залишили багато схвальних коментарів та подяки на Вайбер-сторінці чату тренінгів програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!».

Відгуки учасників тренінгу:

«Дякуємо Вам, пані Любо! Дуже цінну інформацію отримали!» 

«Велика вдячність спікерці й організаторам заходу. Фахово, доступно, цікаво!» 

«Подяка лектору. Професійно, доступно надано інформацію» 

«Дякуємо за надану практичу інформацію та досвід роботи» 

«Дякуємо, дуже доступно та зрозуміло висвітлили тему» 

«Дякую. Дійсно, питання глибоке і потребує багато часу на вивчення» 

«Дуже дякуємо за цікавий, доступний, змістовний тренінг» 

Детальніше, як працювати з сім’ями в складних життєвих ситуаціях, дивіться у відео за посиланням.

Эта страница доступна на украинском языке