Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Живемо тільки завдяки гуманітарній допомозі»: до зруйнованого Щурового на Донеччині Фонд Ріната Ахметова передав продуктові набори

10.05.2024

До війни до Щурового, що неподалік від Лиману, приїздило багато донеччан. Сезон відпочинку тут відкривався навесні. Цієї ж весни до зруйнованого росіянами курорту в 20 км від лінії фронту привезли гуманітарну допомогу. Фонд Ріната Ахметова передав для мешканців продуктові набори.

«Дякую, що привезли гуманітарну допомогу. Її дійсно потребують, — в нас живуть переважно люди пенсійного віку», — говорить Анатолій Кличков, голова Щурового.

У 2022 році мешканцям селища довелося пережити страшні 3,5 місяці під окупацією російських загарбників.

«За словами людей, це були 3,5 місяці пекла», — акцентує волонтер Микола Осиченко, амбасадор Фонду, керівник Маріупольського телебачення.

«Зараз терпимо. Було гірше — тоді не було що їсти. Якщо сказати відверто, зараз я живу тільки завдяки гуманітарці», — зізнається місцевий мешканець Василь Костянтинович.

Як живуть та тримаються мешканці Щурового, дивіться на YouTube каналі Фонду https://www.youtube.com/watch?v=nZgSRYbFW60

З 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

За консультацією щодо умов отримання допомоги звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU