Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Жителі Краснодона та Ровеньків Луганської області почали отримувати продукти від Штабу Ахметова

13.11.2014

Сьогодні, 13 листопада, для 10 000 жителів міст Краснодон та Ровеньки Луганської області Гуманітарний штаб Ріната Ахметова доставив продукти. Завтра в цих містах почнуть видавати продуктові набори населенню. Всього до Ровеньків із чисельністю населення 47 852 особи Гуманітарний штаб доставив 9000 продуктових наборів.

 

До Краснодона це перше постачання продуктів для населення в межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. Раніше волонтери Штабу передавали медикаменти для боротьби з простудними й запальними захворюваннями, продуктові та гігієнічні набори Краснодонському обласному дитячому будинку-інтернату для дітей-інвалідів.

«У місті Краснодон згідно з даними Гуманітарної мапи ситуації та потреб Донецької й Луганської областей, працює більшість продуктових магазинів і супермаркетів, вибір товарів практично такий самий, як і до військових дій. Але в людей немає грошей придбати продукти. У зв’язку з цим, понад 40% опитаних мешканців міста відчувають гострий брак продуктів харчування. Зокрема, круп, соняшниковій олії, м’ясних і рибних консервів», — коментує Андрій Хорошун, аналітик Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Жителі інших міст Луганської області також і далі отримують продуктові набори від Гуманітарного штабу. Всього до Луганської області в межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова було доставлено понад 49 500 продуктових наборів. Допомога призначена для найбільш незахищених категорій жителів області, зокрема, сиріт, інвалідів, багатодітних та одиноких матерів і зареєстрованих переселенців.