Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Жителі Донбасу як і раніше потребують медикаментів

13.11.2017

За підрахунками міжнародних організацій, у 2017 році через конфлікт на Донбасі понад три мільйони осіб потребують гуманітарної допомоги. Серед них жителі Донецької та Луганської областей, які відчувають гостру нестачу ліків.

Оперативно реагуючи на потреби регіону, ще в 2014 році Гуманітарний штаб Ріната Ахметова об'єднав усі напрямки в сфері медицини, які реалізовував раніше, і запустив проект «Допоможемо. Здоров'я». До лютого 2015 року волонтери Штабу доставляли «аптечки» для найбільш незахищених верств населення: пенсіонерів, інвалідів, майбутніх мам і дітей.

За період реалізації проекту було роздано більш ніж 11 000 «аптечок» для літніх людей, майбутніх матерів, а також бомбосховищ. Так, у межах програми спеціальні набори з усім необхідним для допомоги породіллі та у післяпологовий період отримали майже 2500 вагітних жінок, які проживають у Донецьку та Макіївці, у яких дата пологів була запланована до 31 січня 2015 року.

Всього за час реалізації проекту понад 20 000 осіб отримали ліки від Гуманітарного штабу.

Сьогодні медичної допомоги на Донбасі особливо потребують ті, хто проживає на неконтрольованій території та в «сірій зоні». В межах програми адресної допомоги Штаб продовжує забезпечувати необхідними медикаментами жителів Донецької та Луганської областей, які їх потребують найбільше.

Завдяки діяльності Гуманітарного штабу Ріната Ахметова за три роки адресну допомогу на лікування отримали понад 9 тисяч осіб, з них понад 4,5 тисяч – діти. Всього за весь час роботи Штабу адресну допомогу отримали понад 50 тисяч осіб.