Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Здорове серце»: як отримати допомогу на проведення операції?

28.07.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує надавати допомогу дітям із вадою серця. Маленький пристрій – оклюдер – імплант, який позбавляє дітей серцевої вади, вводиться через невеликий надріз на тілі дитини. На відміну від порожнинної операції, це дає змогу швидко відновитися після хірургічного втручання й почати жити повноцінним життям.

У межах проекту «Здорове серце» було прооперовано і вилікувано 15 дітей. Одна з них – 4-річна Соня. Після народження в дівчинки не закрилася артеріальна протока. Неправильне функціонування кровоносної системи призвело до збільшення серця. Малятко потребувало термінової дорогої операції, на яку в батьків не було грошей.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допоміг родині – надав обладнання для проведення операції. «Я працюю на ринку, чоловік – після операції практично не працює, – розповідає мама дівчинки Олена Нілова. – Рінат Леонідович нам допоміг. Велике йому спасибі! Оплатив нам оклюдер. Ми йому від щирого серця вдячні».

Допомогу від Гуманітарного штабу в межах проекту «Здорове серце» можуть отримати діти віком від народження до 18 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях. Дізнатися подробиці про проект можна на офіційному сайті akhmetovfoundation.org, а залишити заявку – зателефонувавши на гарячу лінію штабу 0–800–509–001.