Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Здорове серце»: як отримати допомогу?

04.05.2018

Зараз Владу 12 років. Упродовж останніх чотирьох років його мучили напади головного болю, дитина часто втрачала свідомість. Через погане самопочуття хлопчик пропускав заняття в школі, ставав дедалі замкнутішим. Батьки були в розпачі.

«Якоїсь миті він настільки замкнувся в собі, що перестав з нами розмовляти. З ним складно було. Навіть не можна було запитати, як у нього справи, як день пройшов. Він просто не відповідав на запитання», – розповідає Уляна, мама Влада.

Лікарі обстежували дитину впродовж декількох років – ліки призначали пачками. Ставили різні діагнози, від мігрені до епілепсії. Але ефект був короткочасним, головні болі поверталися.

«Я, бувало, хвилювався, і у мене голова починала боліти. Я не знав, через що це відбувається. Ми часто їздили по лікарнях і не знали, кому вірити», – згадує Влад.

Причину поганого самопочуття встановили кардіологи: вроджена вада серця. Виявилося, головні болі безпосередньо пов'язані з дефектом міжпередсердної перегородки. Кардіохірурги порекомендували зробити операцію, але коштів на її проведення батьки не мали.

«Ми зверталися до безлічі фондів, але абсолютно безрезультатно, – розповідає мама Влада. – І тільки Штаб Ріната Ахметова дав нам надію, яку потім втілив у життя. Ми дуже вдячні. Це не передати словами».

Наприкінці квітня Влада прооперували кардіохірурги столичного Інституту серця. Операція проводилася ендоваскулярним методом, без розрізання грудної клітки. Це дає пацієнтові змогу дуже швидко відновитися і назавжди забути про свій діагноз.

Через кілька днів після операції Влад повернувся додому, до Маріуполя. Зі здоровим серцем. Хлопчик впевнений, що тепер його життя обов'язково зміниться на краще та сміливо будує плани на майбутнє.

Завдяки проекту «Здорове серце», який працює другий рік, допомогу в проведенні операцій Штаб надав 40 дітям з діагнозом «вада серця».

Як отримати допомогу за проектом «Здорове серце»

Проект спрямований на порятунок дітей з вадою серця. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова надає допомогу в проведенні корекційних операцій із закриття вади. Допомогу можуть отримати діти від 0 до 18 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях, із сімей, що належать до соціально незахищених категорій:

  • сім'ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою;
  • дитячі будинки сімейного типу; багатодітні сім'ї з трьома та більше дітьми до 18 років;
  • батьки-одинаки або вдови/вдівці з дітьми до 18 років;
  • сім'ї в складних життєвих обставинах (сім'ї, в яких є більш ніж один тяжкохворий, наприклад, мати з онкологією і дитина з ДЦП, або два інваліди I групи тощо).
  • сім'ї зі щомісячним загальним доходом до 10 000 грн (підтверджується довідкою з податкової).

Для того, щоб отримати допомогу, потрібно зателефонувати на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0800-509-001 та залишити заявку.