Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Здоров’я дітей – у пріоритеті! Як отримати допомогу на лікування

22.02.2018

«Майбутнє – у сьогоденні… немає завтра. День порятунку людини – сьогодні», – писав Дейл Карнегі. Саме таким принципом керуються в Гуманітарному штабі Ріната Ахметова. Особливо якщо йдеться про порятунок життя дітей. Завдяки програмі «Адресна допомога» за три з половиною роки Штаб допоміг у лікуванні понад п’ять тисяч дітей.

Найчастіше допомогу необхідно надавати без зволікання. Як у разі з двомісячним Ромою Балбековим, який народився з набряком мозку. Лише після того, як Гуманітарний штаб вчасно надав усі необхідні ліки, малюк почав видужувати.

Рома з’явився на світ недоношеним. Під наглядом маріупольських медиків на межі життя і смерті він провів місяць. Малюк тиждень не міг їсти, харчування надходило через крапельниці.

Хлопчик потребував дорогих ліків. Його сім’я – переселенці з Донецька. Ольга Балбекова – мати-одиначка. Крім Роми, в неї ще четверо дітей. Купити медикаменти жінка просто не могла. Лише після того, як Ольга звернулася до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, син отримав життєво важливе лікування.

«Дитина народилася у важкому стані, реагувати потрібно було негайно. Штаб надав усі необхідні препарати, – каже керівник напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Ірина Темерко. – Завдяки цьому і старанням медиків життя дитини вдалося врятувати. Зараз стан хлопчика стабілізувався, набряк спав. Він перебуває в задовільному стані».

За три роки роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова адресну допомогу отримали понад 50 тисяч осіб. З них на лікування – понад 10 тисяч осіб, половина з яких діти.

Як отримати допомогу?

Адресну медичну допомогу можуть отримати жителі Донецької та Луганської областей.

Адресна медична допомога надається важкохворим дітям і сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. докладну інформацію можна отримати за посиланням.

Щоб отримати допомогу, необхідно:

  1. Зателефонувати на гарячу лінію 0–800–509–001 та залишити заявку.
  2. Відповісти на дзвінок працівника Штабу – уточнити, які потрібні документи.
  3. Підготувати необхідний пакет документів.
  4. Мати можливість приїхати на обстеження / операцію.

Зверніть увагу! Допомога надається лише за наявності медичної довідки.