Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Заява Штабу Ріната Ахметова у зв’язку з можливістю блокування гуманітарних вантажів на Донбас

26.12.2016

Штаб Ріната Ахметова із серпня 2014 року доставляє гуманітарну допомогу найбільш незахищеним категоріям мирних жителів Донбасу, як-от: люди похилого віку, діти, інваліди та багатодітні сім’ї, – на підконтрольній і не підконтрольній Україні території. Ця допомога за два роки врятувала життя більш ніж 1 мільйона людей.

Ми доставляємо допомогу відповідно до чинного законодавства, отримуємо дозволи в Міністерстві соціальної політики, офіційно оформляюємо договори з перевізниками, які довозять гуманітарні вантажі. Автоколони з допомогою відкриті для моніторингу на будь-якому етапі її довозу.

Усі документи щодо кожної колони є на сайті Гуманітарного штабу. Рівень прозорості роботи Гуманітарного штабу відповідає найвищим світовим стандартам відкритості. Принципи роботи Штабу, як-от ефективність, прозорість, нейтральність і баланс, лежать в основі всіх рішень і дій його менеджменту, працівників і волонтерів.

Ми будемо робити все від нас залежне, щоб і далі доставляти гуманітарну допомогу людям, які гостро її потребують, на підконтрольній і не підконтрольній Україні території. Ми впевнені, що блокування гуманітарних вантажів для мирного населення Донбасу є неприпустимим. Ідея блокування гуманітарних вантажів, тим більше – фактичного обміну людей на продукти, у міжнародній гуманітарній практиці вважається неприпустимою, і такою, що призводить до зростання практики торгівлі людьми.

Ми звертаємося до Президента та Уряду України і просимо не допустити блокування довозу гуманітарних вантажів для найбільш незахищених мирних жителів Донбасу.

Ми звертаємося до представників ООН, ОБСЄ та інших моніторингових місій і просимо відстежувати гуманітарну ситуацію й потреби мирних жителів, що виявилися заручниками конфлікту на Донбасі.