Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

"Завжди чекаю ваших тренінгів, бо вони надихають та мотивують!" У Києві Фонд Ріната Ахметова провів святковий захід до Дня усиновлення

24.09.2021

Сьогодні, 24 вересня, у Києві відбувся тренінг для усиновителів та прийомних батьків під назвою "Мотивація до навчання, розвитку та дисципліни дітей, народжених серцем". Захід присвячується Дню усиновлення і вже є гарною традицією програми «Рінат Ахметов ‒ Дітям. Сирітству ‒ ні!».

Таким чином Фонд Ріната Ахметова дарує усиновителям, батькам-вихователям і прийомним батькам можливість зустрітися на фаховому тренінгу та обговорити важливі моменти виховання дітей. Тренеркою заходу стала експертка Фонду Ріната Ахметова, відома фахівчиня Київської міської служби у справах дітей, сім’ї та молоді Любов Лоріашвілі.

Тема тренінгу ‒ «Мотивація до навчання, розвитку та дисципліни дітей, народжених серцем» обрана не випадково. Напередодні заходу фахівці програми разом із тренеркою зібрали ключові побажання прийомних батьків.

"Цікаво взагалі все, що стосується підлітків, ‒ ділиться прийомна мама Наталія Моляр. ‒ Починаючи з самого простого, наприклад, чи стати підлітку другом, чи залишатися "дорослими батьками". І там є де розгулятися фантазії, це ж підлітки?! А загалом цікаво все, тренінги ‒ це обмін інформацією, яка дуже важлива для мене, особливо поради однодумців і тренерів!"

"Завжди чекаю ваших тренінгів і радію ім, ‒ каже прийомна мама Наталія Басараб. ‒ Хотілося б більше зустрічей, бо вони надихають і наповнюють!"

"У мене доволі багато запитань, ‒ говорить усиновителька Галина Циганенко. ‒ Наприклад, як налагодити сон і як подолати труднощі з засинанням. Як подолати власну агресію, якщо мама одна. Уже не раз відчувала, що гніваюся на реакції дитини. Або ‒ як правильно реагувати на дитячі істерики та її похідні (спротив, сперечання, знецінення). Дуже сподіваюся почути відповіді та знайти однодумців, які допоможуть заспокоїтися".

"Якщо всиновлена дитина бешкетує чи занадто активна, чи ображає інших діток, як вести себе батькам, ось що мене цікавить, ‒ каже усиновителька Світлана Максимова. ‒ І як відносини з прийомною дитиною зробити максимально довірливими, стати справжнім другом для власної дитини".

Саме на базі зібраних побажань і була сформована лекційна та практична частина тренінгу. А у перервах на смачну каву батьки мали можливість познайомитися з однодумцями та поділитися своїми враженнями й очікуваннями від заходу. Тим більше, що на тренінг приїхали усиновителі, опікуни та прийомні батьки не тільки з Києва та Київської області, але й з Черкащини, Одещини та Хмельниччини!

Відгуки та враження наших шановних учасників ‒ читайте незабаром!

Слідкуйте за новинами!