Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Завдяки допомозі у 22 тис. грн зможу ще півроку лікуватися» — історія онкохворої переселенки із Суходільська

22.10.2014

У ситуації, коли життєво важливо продовжити лікування, а грошей на дорогі препарати немає, переселенці можуть розраховувати тільки на допомогу фондів і благодійних організацій. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив жінці з Луганської області гормональні препарати на півроку лікування.

 

Діагноз «рак молочної залози» Ганна із Суходільська Луганської області почула від лікарів влітку 2013 року. На той момент молодшій дитині було всього 3 місяці. Жінці довелося забути про грудне вигодовування й терміново лягати на лікування до Луганського онкологічного диспансеру.

До операції з видалення пухлини Ганна пройшла чотири курси хіміотерапії, а після цього їй встановили грудний імплантат і для уникнення рецидиву рекомендували продовжити лікування. До початку бойових дій на Луганщині Ганна встигла пройти ще 5 курсів хіміотерапії. А потім, у липні, у Луганський онкологічний диспансер влучив снаряд, будівля була сильно пошкоджена й лікування пацієнтів у ній стало неможливим.

«У місті взагалі стало дуже страшно перебувати, — каже Ганна. — Під час частих обстрілів я з дітьми спала у ванній. У сусідів вибуховою хвилею вибило скло, школа, у якій навчався син — згоріла».

На початку серпня сім’я, зібравши найнеобхідніші речі та документи, евакуювалася до родичів у Кривий ріг Дніпропетровської області. Відразу після приїзду Ганна почала шукати можливість продовжити лікування, звернулася до Криворізького міського онкодиспансера. Місцеві лікарі-онкологи заспокоїли жінку тим, що в курсі хіміотерапії поки немає необхідності, але потрібно пройти курс гормональних ін’єкцій.

Але в сім’ї переселенців не було грошей на дорогі препарати — Ганна два місяці не отримувала допомогу з догляду за дитиною, чоловік перед евакуацією звільнився із шахти, а на новому місці отримував за підробіток маленьку оплату, якої ледь вистачало на їжу.

Ганна почала шукати благодійні фонди, які могли б їй допомогти з оплатою лікування. Над жінкою тяжіло почуття відповідальності за своїх маленьких дітей, а ще лякав приклад мами, яка у 2008 році також лікувала рак грудей, але нещодавно дізналася, що метастази пішли в мозок.

У процесі пошуків фінансування лікування жінка дізналася, що Рінат Ахметов допомагає саме переселенцям і тим, хто живе в зоні бойових дій, тому звернулася до його Гуманітарного штабу. Два тижні тому Ганна отримала медикаменти від Штабу на суму понад 22 тисячі гривень, яких їй вистачить на півроку лікування.

«Найбільше я мрію остаточно одужати, не хочу навіть думати, що діти можуть залишитися без мами, — говорить Ганна. — Тому ліки — найцінніша допомога для нас, величезне спасибі Штабу!».