Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Заміноване дитинство: Фонд Ріната Ахметова про Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки

04.04.2022

Щороку 4 квітня у світі проходить Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки. Сьогодні, під час активної фази широкомасштабної війни в Україні, ця проблема не тільки набула нових змістів, але й стала актуальною, як ніколи.
 
За даними ООН, ще донедавна тільки Донбас залишався однією з найбільш замінованих територій на планеті. Після початку нового етапу війни в Україні ця небезпека поширилися й на інші регіони нашої країни. Через це життя мільйонів людей знаходиться постійно під загрозою. Насамперед  дітей. Майданчики, парки та інші місця дитячого дозвілля усипані вибуховими речовинами.
 
На жаль, діти часто не розуміють небезпеки вибухових речовин, ручних гранат, тому отримують небезпечні травми, а то й довічну інвалідність.
 
У березні 2016 року Фонд Ріната Ахметова розпочав проєкт «Реабілітація поранених дітей». Діти, які отримали фізичні травми, відвідали 139 курсів відновного лікування, тяжкопоранені дівчатка й хлопчики пройшли реабілітацію в кращих санаторіях України за індивідуально підібраними методиками фізичної та психологічної допомоги. Більшості з них потрібна повторна реабілітація, і Фонд допомагає її пройти. У деяких дітей процес відновлення займає кілька років, а для багатьох – це завдання на все життя.
 
У лютому 2022 року Фонд Ріната Ахметова прийняв рішення розширити роботу програми «Рінат Ахметов. Порятунок життів – Реабілітація поранених дітей», яка була створена в 2014 році для допомоги постраждалим від  бойових дій дітям із Донецької та Луганської областей. Зараз програма працюватиме на всі регіони України.м
 
За 16 років роботи Фонду Ріната Ахметова підтримку за різними напрямами отримали 5 млн дітей.