Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

“З чого починати усиновлення? Спочатку зібрати документи згідно інтернету, чи спочатку йти до служби?” Відповідь на запитання користувачів порталу

24.02.2021

На наш портал та Фейсбук програми "Рінат Ахметов - Дітям. Сирітству - ні!" щодня надходять запитання від користувачів, і деякі з них варті окремої публікації. Так, користувачка Оксана Микулич спитала: “Що спочатку треба робити: зібрати документи, а потім йти до служби, чи спочатку йти до служби, а документи - потім?”

Відповідь на це запитання надає експерт Київського міського центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді Любов Лоріашвілі. Любов Лоріашвілі

- Оксано, спочатку завжди треба йти до служби у справах дітей! Служба проконсультує вас щодо форм опіки та саме документів. Це дуже важливо, адже бувають різні обставини. Іноді, за деякими обставинами, людина не може бути усиновителем, але на неї можна оформити опіку. А це - різні пакети документів, і різне навчання. Тому треба спочатку з’ясувати, що підходить саме для вас.

Ще одне побажання, обговорити з представниками служби у справах дітей всі деталі, нічого не приховувати. Часто трапляється так, що усиновителі не знають багатьох нюансів законодавства і можуть мріяти про щось, чого нема, або на те, що їм не треба. Краще за все - спочатку зателефонувати та записатися на прийом у найближчу до вас службу у справах дітей.