Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Яким має бути житло усиновлювачів: поради Тімура та Інни Мірошниченків у проєкті Фонду Ріната Ахметова

02.03.2024

Деяких майбутніх батьків, які планують прийняти дитину до родини, хвилює та лякає одне питання — перевірка житлово-побутових умов. Люди хвилюються: а якщо у нашому житлі не буде того, що потрібно? А якщо воно надто мале або не дуже нове? Все не так страшно — перевірку більш ніж реально пройти з успіхом.

Про те, які вимоги до житла усиновлювачів та прийомних батьків висуває держава, розповідає програма «Рінат Ахметов — Дітям. Сирітству — ні!» разом із зірковим подружжям, Тімуром та Інною Мирошниченко. Допомагає їм тренерка з підготовки кандидатів у сімейні форми виховання Галина Мазур. Дивіться та слухайте https://www.youtube.com/watch?v=ieUk_gryREw

«Насправді від батьків, які беруть свою сім’ю дитину-сироту, не вимагається нічого надзвичайного. Це базові умови, які мають задовольняти базові потреби дитини», — пояснює Тімур.

«Кожній родині завжди хочеться зробити для дітей якнайбільше. Тому не лякайтеся перевірки житлово-побутових умов. Я впевнена, що у вас все буде добре», — додає Інна.

Тімур — український шоумен та актор, ведучий каналу «1+1 Україна», ведучий Нацвідбору на «Євробачення-2024» та конкурсу «Євробачення-2017», лауреат премії Celebrity Awards 2020 в номінації «Телеведучий року». Інна — відома адвокатка та блогерка.

Відеогайд «Кроки до дитини» — це зручний плейлист, який майбутні батьки можуть використовувати в будь-який момент та у будь-якому місці, щоб знайти відповіді на свої питання: https://bit.ly/41UPAqa

Зокрема, розглянуто такі теми:
— форми влаштування дитини до родини;
— хто може бути усиновлювачем, опікуном, прийомним батьком, створити дитячий будинок сімейного типу;
— з чого почати, коли рішення про усиновлення прийнято в родині;
— курс підготовки батьків та взяття на облік як кандидатів;
— пошук дитини — де і як;
— знайомство з дитиною: як підготуватись та на що чекати;
— прийняття дитини в родину, офіційне всиновлення, опіка тощо;
— припинення виховання: у яких випадках це відбувається:
— особливості влаштування дитини до родини під час війни.

Фонд Ріната Ахметова всі 18 років своєї роботи докладає зусиль до того, щоби кожна дитина виховувалася в сім’ї. Завдяки проєкту «Рінат Ахметов дітям. Сирітству — ні» вже понад 10 тисяч дітей в Україні знайшли нові родини.